nedelja, 10. maj 2009

Evrosong: V Moskvi so se začele prve vaje

Črna gora je tista država, ki je v Olimpiyski areni začela prvo vajo. Prvi delovni dan na evrovizijskem odru bo okusilo še osem držav, ki se predstavljajo v prvem polfinalu.


Novinarsko središče je razdeljeno na dva dela. V enem potekajo novinarske konference, v drugem delu pa je prostor za nemoteno delo. (Foto: Eurovision.tv)


Začele so se prve evrovizijske vaje
V Olimpiyski areni poteka vse skupaj po skrbno določenem programu. Vsaka država ima najprej na voljo 40 minut, kjer se seznanijo z odrom, zvokom in grafično podobo, ne nazadnje pa preizkusijo vokalne sposobnosti ter predstavijo svojo skladbo. V prvem dnevu se tako predstavlja devet držav in sicer Črna gora, Češka, Belgija, Belorusija, Švedska, Armenija, Andora, Švica in Turčija. Drugi dan je rezerviran za preostalih devet držav.V prvem evrovizijskem predizboru, ki bo potekal v torek, 12. maja, se bo predstavilo 18 sodelujočih držav, od tega se bo v veliki finale uvrstilo 10 najboljših skladb.



Naši predstavniki – Skupina Quartissimo feat Martina, ki v Moskvo potujejo v ponedeljek, bodo imeli prvo vajo v sredo, 6. maja zjutraj. (Foto: Miro Majcen)

Vir: 24ur.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar